sunnuntai 24. tammikuuta 2010

Valoa kansalle joka pimeydessä vaeltaa.Pohjoisen talvipäivät tarjoavat valitettavan lyhyitä harraste päiviä ulkoilijoille. Tammikuussa korolla jäätä louhivan on siis syytä hankkia kunnon lamppuotsalle.


Yksi hyvä otsis vaihtoehto on Led Lenserin h7. Ensi tuntumalta lamppu on kevyt ja jopa hieman lelun omainen. Lamppu näyttää hieman halppikselle vaikka hintaa onkin noin 50-69e osto paikasta riippuen. Lampusta löytyy kuitenkin ominaisuuksia jotka ovat harvinaisia nykyisissä keveissä otsa ledeissä. Lampun patteri kotelossa on portaaton valotehon säädin. Tehoa voi säätää 30%-100% lampun valo tehosta. Lisäksi valokeilan laajuutta voi säätää portaattomasti.
Pidemmittä puheitta lamppu päälle ja tarkastelemaan tätä tuikkua. Valo teho vaikuttaa vähintään riittävälle. Tehdas lupaileekin tuotteelle 140 lumenin tehoa. Valo tehosta kertoi hyvin myös Karl Holyn ja Andy Souvenirsin reaktio kun laitoin valon päälle koron parkki paikalla. Oli kuulemma turha pitää vanhaa tikkaa päällä kun päivä saapui metsään. Valon määrä on ällistyttävä näin pieneksi lampuksi. Pienellä otsa lampulla sai valaistua piippukodalta asti lähimmän kallion, joka sijaitsee 150m päässä kodalta.


Seuraavaksi tuleekin mieleen, että mitäs tällaisen laitteen patterit kestävät? Noh ne kestää noin 60h täyttä tehoa ja yli 200tuntia säästeliäällä käytöllä. Laite syö 3 kpl aaa paristoja eli varapatterien kantaminenkaan ei kuulosta järin raskaalle. Mr Souvenir tosin keksi ihan hyvän kehittämis ehdotuksen valaisimelle. Pidemmällä tai jatkettavalla paristo kotelon johdolla patterit saataisiin lämpimään vaatteden alle ja käyttö ikä kasvaisi entisestään.Yhteen vetona laitteesta voi sanoa että on todella hintansa väärti oleva laite. Ainoastaan lelumainen ulkomuoto ja paristo kotelon piuhan pituus laskee laitteen greidausta. Huippu laite kannattaa hankkia.


Greidi 7c+


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti